Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

H aleo solar AG εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στην Ελλάδα

aleo-solar-ag-new-office-greece 

Η εν λόγω εταιρεία κατέχει ήδη ισχυρό μερίδιο 16% στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων και επεκτείνεται δυναμικά .
Η aleo solar AG εγκαινίασε τα νέα της γραφεία στην Ελλάδα, με στόχο την περαιτέρω  εγχώρια ανάπτυξή της και την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της στην Ευρώπη.
Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας, που βρίσκονται στα Γλυκά Νερά Αττικής, έγιναν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, με την παρουσία του κου Jakobus Smit, Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου της aleo solar AG, μεταξύ των τοπικών συνεργατών της εταιρίας, στελεχών της aleo solar AG από την Γερμανία και πολλών επίτιμων καλεσμένων.
Πέραν της παρουσίασης του κ. Jakobus Smit για την aleo solar AG, την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο κος Γεώργιος Σιώκος, Δήμαρχος Γλυκών Νερών, και ο κος Θανάσης Σακκάς, Εμπορικός Διευθυντής της aleo solar στην Ελλάδα ενώ η γνωστή ηθοποιός κα Λίνα Σακκά, παρουσίασε και συντόνισε την εκδήλωση.
Η aleo solar στην Ελλάδα κατέχει σήμερα μερίδιο αγοράς που ανέρχεται στο 16% έχοντας υλοποιήσει έργα που εκτείνονται από φωτοβολταϊκούς σταθμούς επί βιομηχανικής ή οικιακής στέγης, μέχρι και μεγάλους υπαίθριους σταθμούς.
Από το 2007, η aleo solar έχει παραδώσει και έχουν συνδεθεί με το δίκτυο περισσότερα από 6 μεγαβάτ, από τα συνολικά 38 μεγαβάτ φωτοβολταϊκής ισχύος που έχουν συνδεθεί μέχρι σήμερα στο ελληνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης (σύμφωνα με στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας - Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε Α.Ε.).
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της aleo solar AG, Jakobus Smit: «Τα νέα μας γραφεία στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα της διεθνούς στρατηγικής μας με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ευρώπη, αλλά και ως απάντηση στα αιτήματα των συνεργατών μας, για την εδώ παρουσία μας.
Αυτό συμβαίνει καθώς, η φήμη μας έχει ήδη εξαπλωθεί, κυρίως λόγω της τεχνογνωσίας που κατέχουμε και της ικανότητάς μας να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε όλες τις ανάγκες των πελατών μας, προσφέροντας ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά συστήματα, από  πλαίσια με αντιστροφείς έως και βάσεις στήριξης.
Επιπλέον, προσφέρουμε στους πελάτες μας, την τεχνογνωσία που έχουμε στους τομείς του μάρκετινγκ και των πωλήσεων. Έτσι, σήμερα στο δίκτυο συνεργατών της aleo solar στην Ελλάδα συγκαταλέγονται ήδη περισσότεροι από 40 ιδιώτες και επιχειρήσεις, ενώ ο αριθμός τους μεγαλώνει συνέχεια».
Η νεαρή ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας εξελίσσεται θετικά χάρη στις ευνοϊκές συνθήκες του ελληνικού νόμου περί παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο δημόσιο δίκτυο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Από τα μέσα του τρέχοντος έτους οι σταθμοί επί στέγης με ονομαστική ισχύ έως και δέκα κιλοβάτ γίνονται ακόμη πιο ελκυστικοί: Για κάθε παρεχόμενη κιλοβατώρα η αποζημίωση για πάνω από 20 χρόνια με 0,55 ευρώ/kWh.
Η αποζημίωση θα προσαρμόζεται κάθε χρόνο βάσει του πληθωρισμού και δεν θα τίθεται καμία ανώτατη τιμή.
Υπάρχει μάλιστα και έκπτωση φόρου της τάξης του 20 % επί του κόστους επένδυσης, με ανώτατο όριο τα 700 ευρώ.
Η συνολική βέβαια ανάπτυξη της ελληνική αγοράς φωτοβολταϊκών συνεχίζει να πάσχει ακόμα από γραφειοκρατικά κωλύματα.
Λίγα λόγια για την εταιρεία
Η aleo solar AG παράγει και διανέμει κορυφαίας τεχνολογίας ηλιακές μονάδες και προσφέρει φωτοβολταϊκά συστήματα στη διεθνή αγορά.
Η επιχείρηση έχει ιδρυθεί το 2001 και είναι από το 2006 εισηγμένη στο χρηματιστήριο (DE 000 A 0 JM 634), ενώ απασχολεί σήμερα 748 συνεργάτες. Με κεντρική έδρα στην πόλη Πρέντσλαου (Βραδεμβούργο) και δύο ακόμη εργοστάσια στην Ισπανία και στην Κίνα, ο όμιλος aleo solar διαθέτει ετήσια δυναμική παραγωγικότητα 250 MW.
Η επιχείρηση πέτυχε το έτος 2008 όγκο συναλλαγών ύψους 360,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

[econews.gr]