Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Λίμνη Κάρλα:άμεση η ανάγκη για ολοκλήρωση των έργων

lake-karla-environmental-plan

Οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητήριου Μαγνησίας κ. Σ. Αναγνώστου και Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Ντ. Διαμάντος , απέστειλαν κοινή επιστολή προς την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη και τον υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων κ. Ι. Μαγκριώτη, ζητώντας την ομαλή χρηματοδότηση από τις δημόσιες επενδύσεις του αρδευτικού έργου της λίμνης Κάρλας και την ολοκλήρωση των έργων επανασύστασης της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».
Στην εν λόγω επιστολή, επισημαίνεται ότι η πρώτη σύμβαση με τον εργολάβο ξεκίνησε τον Μάιο του 2008 και ως σήμερα δεν έχουν γίνει πληρωμές, ενώ πριν από λίγο καιρό ενεγράφη σχετική πίστωση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Για την ολοκλήρωση του έργου της άρδευσης θα πρέπει να προκηρυχθεί η δεύτερη εργολαβία, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος αναδασμός.
Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους και έχει ως σκοπό την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, την αντιπλημμυρική προστασία της, την αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα, την άρδευση των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, την εξεύρεση επαρκών ποσοτήτων νερού για ενίσχυση της ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Νέας Ιωνίας, καθώς και την συνολική ανάπτυξη της περιοχής.
Παράλληλα στην εν λόγω περιοχή προβλέπεται και η κατασκευή κωπηλατοδρομίου για τις ανάγκες των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που η Ελλάδα ανέλαβε διά των δύο πόλεων, του Βόλου και της Λάρισας.

[econews.gr]