Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Η Μαρία Βασιλάκου επικεφαλής των Πρασίνων Αυστρίας στις δημοτικές εκλογές

 



Με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη επικεφαλής των υποψηφίων των Πρασίνων της Αυστρίας για τις δημοτικές και τοπικές εκλογές της Βιέννης, η Μαρία Βασιλάκου.

Με 98,65, η Μαρία Βασιλάκου, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος των Πρασίνων στην τοπική Βουλή του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης και αρχηγός της οργάνωσής του στην αυστριακή πρωτεύουσα, εξελέγη απόψε από τη Συνέλευσή τους, επικεφαλής των υποψηφίων του κόμματος για τις δημοτικές και τοπικές εκλογές στη Βιέννη, τον Οκτώβριο του 2010.

Η κ. Βασιλάκου ως κορυφαία υποψήφιος των Πρασίνων στις δημοτικές και τοπικές εκλογές στην πόλη και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης τον Οκτώβριο του 2005, είχε αποσπάσει ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό 14,8 ο/ο για το κόμμα της (αντί του 12,5 ο/ο το 2001) το οποίο είχε αναδειχθεί τρίτο κόμμα μετά τους Σοσιαλδημοκράτες του δημάρχου Μίχαελ Χόιπλ (ποσοστό 49,1 ο/ο) και το Λαϊκό Κόμμα (18,8 ο/ο).

Στη Μαρία Βασιλάκου είχε προταθεί από το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πρόταση την οποία η ίδια είχε χαρακτηρίσει «πολύ ενδιαφέρουσα και τιμητική», δεν είχε όμως τότε αποδεχθεί για να παραμείνει, όπως είπε, στα πολιτικά καθήκοντά της στη Βιέννη, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου 2010. 


[tvxs.gr]