Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

«Αγωνιστής» ο νέος πρόεδρος της Greenpeace




Αποφασισμένος να παλέψει για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διάσωση του πλανήτη δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Greenpeace, Kumi Naidoo, ο οποίος στα νιάτα του αγωνίστηκε για την εξάλειψη του απαρτχάιντ και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε ενεργά για την προστασία των γυναικών και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, προώθησε τη διεθνή συνεργασία και προάσπισε τα συμφέροντα των αναπτυσσόμενων χωρών.


«Κάθε χρόνο 300.000 άνθρωποι πεθαίνουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο νέος πρόεδρος της Greenpeace, προσθέτοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη δίκαιης δεσμευτικής συμφωνίας τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη.


Ο Kumi Naidoo ξεκαθάρισε ότι «οτιδήποτε λιγότερο από δεσμευτική συμφωνία πρέπει να χρεωθεί στους πολιτικούς ηγέτες ως προσωπική τους αποτυχία», ενώ επισήμανε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή της περιβαλλοντικής πολιτικής».


«Και αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική ας αλλάξουμε τους πολιτικούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο νέος πρόεδρος της Greenpeace άσκησε κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, επειδή απέτυχε να «καταστήσει το μέλλον του πλανήτη προτεραιότητα».


«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας κάθε του λόγο ο Ομπάμα μιλούσε για έναν πλανήτη που κινδυνεύει εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής» τόνισε ο Kumi Naidoo εκφράζοντας την απογοήτευση του για το γεγονός ότι στη συνέχεια άλλαξαν οι προτεραιότητες του Αμερικανού προέδρου.


Μεταξύ άλλων, ο Kumi Naidoo τόνισε ότι θα ασκήσει πιέσεις για την ενίσχυση των αναπτυσσόμενων χωρών, οι οποίες αναμένεται να πληγούν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.


Ο Kumi Naidoo είναι ο πρώτος Αφρικανός πρόεδρος της Greenpeace από την ίδρυσή της το 1971.

[econews.gr]