Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

4η Επιστημονική Συνάντηση Νέων για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη

4th-scientific-meeting-environment

«Παγκόσμια προβλήματα Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος οφειλόμενα στην παραγωγή ενέργειας και προοπτικές επίλυσής τους», είναι το θέμα της 4ης Επιστημονικής Συνάντησης Νέων που διοργανώνει η Νέα Γενιά Ζηρίδη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, το Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009, από τις 11:00 ως τις 17:00.
Στόχος,  της Επιστημονικής Συνάντησης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης που σχετίζονται με την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, ειδικότερα με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την Εξοικονόμηση Ενέργειας στη βάση της Αειφόρου Ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκειά της, θα παρουσιαστούν δώδεκα πολύ ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές εισηγήσεις από τις Περιβαλλοντικές Ομάδες μαθητών δημοσίων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της  Αττικής με θέματα όπως :
-«Ένας θησαυρός στα σκουπίδια μας. Διαχείριση απορριμμάτων-ανακύκλωση», Περιβαλλοντική Ομάδα 2ου Λυκείου   Γέρακα,
-«Δημιουργώντας αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά», Περιβαλλοντική Ομάδα 1ου ΕΠΑΛ Κορωπίου,
-«Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό», Περιβαλλοντική Ομάδα Λυκείου Νέας Γενιάς Ζηρίδη.
αλλά και έξι εισηγήσεις από εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση.
Η 4η Επιστημονική Συνάντηση Νέων θα ολοκληρωθεί με την έκδοση ψηφίσματος της ανοικτής συνεδρίασης από τους αντιπροσώπους των μαθητών που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα.
Η συνάντηση, η οποία διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας «ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ», θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, (Σπάτα, Αττική Οδός, έξοδος 16Ρ προς Ραφήνα).
Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : 210-6685600.

[econews.gr]