Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Τριμερής συνάντηση στις Πρέσπες

Άτυπη συνάντηση στις Πρέσπες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία των λιμνών

 
Άτυπη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Φύρομ και της Αλβανίας Νίκολα Γκρουέφσκι και Σαλί Μπερίσα, θα έχει την Παρασκευή στις Πρέσπες, ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά από πρόσκληση που τους απηύθυνε, προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία των λιμνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία την οποία αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος και έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή και δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση δέκα ετών από την έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος των τότε Πρωθυπουργών των τριών χωρών (2 Φεβρουαρίου 2000, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων), με το οποίο διακήρυξαν τη δέσμευσή τους να συνεργασθούν για την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών.

Η Αθήνα επιδιώκει τη δημιουργία ενός πλαισίου με την εμπλοκή κοινοτικών προγραμμάτων και τεχνογνωσίας, ώστε η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ και η Αλβανία να μπορούν να συνεργάζονται για να αντιμετωπίζουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας. 
 
[skai.gr]