Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η HP μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα


Η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι προσχώρησε στο Παγκόσμιο Δίκτυο για τα Δάση και το Εμπόριο (GFTN-NA), μια πρωτοβουλία της WWF με στόχο οι επιχειρήσεις να αναγνωρίσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη και να λάβουν μέτρα για την προστασία της φύσης.
Με την απόφασή της να προσχωρήσει στο δίκτυο GFTN-NA η ΗΡ δεσμεύτηκε ότι το χαρτί εκτύπωσης που παράγει σε μεγάλο ποσοστό θα αποτελεί προϊόν ανακύκλωσης.
Ως εκ τούτου, άμεσα θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές της ενώ θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών της.
Παράλληλα, η WWF ανακοίνωσε ότι θα συνδράμει τη γνωστή εταιρεία στην επίτευξη των στόχων της.
«Για περισσότερα από 50 χρόνια η HP διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη, προσφέροντας αξιόπιστες λύσεις στους πελάτες της ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα» τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της HP, Γκλέν Χόπκινς.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τη WWF για να αναδείξουμε τη σημασία των υπεύθυνων και αειφόρων πρακτικών διαχείρισης των δασών», συμπλήρωσε ο κ. Χόπκινς.
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης και της αποψίλωσης των δασών, αποτελούν τη βασική αιτία της κλιματικής αλλαγής.
«Η προσχώρηση στο δίκτυο GFTN-NA πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα σε όλο το φάσμα των επιχειρησιακών μας δραστηριοτήτων», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΗΡ.
«Κάθε χρόνο περισσότερα από 30 εκατομμύρια εκτάρια δασικών εκτάσεων καταστρέφονται για την ικανοποίηση των αυξανόμενων αναγκών σε ξύλο και γεωργικά προϊόντα», υποστήριξε εκπρόσωπος της WWF σχολιάζοντας την απόφαση της HP να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα.
«Με αυτή τη νέα συνεργασία η ΗΡ βοηθά στην προστασία των δασών παγκοσμίως, καθώς θα υιοθετήσει περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές σε ό,τι αφορά την επεξεργασία και εμπορία προϊόντων που προέρχονται από ξύλο», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

[econews.gr]