Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

"Φρένο" σε κάθε οικοδομική δραστηριότητα στα καμένα


Φρένο, σε κάθε είδους οικοδομική δραστηριότητα στις καμένες περιοχές της Αττικής, προτίθεται να βάλει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα.

Η απαγόρευση οικοδόμησης θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι να οριοθετηθούν και να κηρυχθούν αναδασωτέες οι περιοχές που επλήγησαν απο τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Εξαιρούνται, τα νομίμως υφιστάμενα κτίσματα που υπέστησαν ζημιές και θα ενταχθούν στα Προγράμματα Επιδότησης της Ανακατασκευής ή Επισκευής τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, με το σχέδιο νόμου:

- αναστέλλεται η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών,

- αναστέλλεται η εφαρμογή των οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί και δεν υλοποιήθηκαν,

- αναστέλλονται και οι οικοδομικές εργασίες, ανεξαρτήτως του σταδίου που αυτές βρίσκονται.

Προβλέπεται, επίσης, ότι για την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών (μετά την άρση της αναστολής) μεταξύ των δικαιολογητικών που θα πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι είναι, ακριβείς συντεταγμένες της θέσης του υπό οικοδόμηση οικοπέδου.



Με την έναρξη των εργασιών, τριμελής επιτροπή, από εκπροσώπους του Δασαρχείου, της Πολεοδομίας και του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, θα πιστοποιεί ότι η οικοδομή ανεγείρεται εντός του οικοπέδου, που προσδιορίζουν οι συντεταγμένες που υποβλήθηκαν, ενώ έλεγχοι θα διενεργούνται και κατά τα διάφορα στάδια ανέγερσης της οικοδομής.

[skai.gr]