Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ασυνείδητος κυνηγός καταζητείται για 10.000 ευρώ


Με δέκα χιλιάδες ευρώ θα ανταμείψει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης όποιον δώσει πληροφορίες για τον ασυνείδητο κυνηγό ο οποίος σκότωσε προστατευόμενο ψαραετό σε ζώνη όπου απαγορεύεται το κυνήγι στο δέλτα του Έβρου.

Ο ψαραετός βρέθηκε νεκρός μέσα στο καταφύγιο άγριας ζωής του Έβρου από Βρετανούς παρατηρητές πουλιών, οι οποίοι μάλιστα τόσο σοκαρίστηκαν από το περιστατικό που διέδωσαν την είδηση μέσω Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

«Το περιστατικό αφορά ένα είδος του οποίου το κυνήγι απαγορεύεται και έλαβε χώρα σε περιοχή που επίσης δεν επιτρέπεται το κυνήγι» επισημαίνει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης ενώ διευκρινίζει ότι δεν κατατάσσει την «ενέργεια ενός ασυνείδητου οπλοφόρου» στην ασχολία του κυνηγιού.

Ο ψαραετός είναι από τα σπανιότερα είδη στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα φωλιάζουν μόνο 2-3 ψαραετοί στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, στην Πύλο της Μεσσηνίας, ενώ δύο φορές το χρόνο ψαραετοί βρίσκουν προσωρινό στο Δέλτα του Εβρου. Συνολικά υπολογίζεται ότι περνούν από τη χώρα μας περίπου 5.000 άτομα, που φεύγουν για να ξεχειμωνιάσουν στη ζεστή Αφρική. Πρόκειται για ζώο σπάνιας ομορφιάς, το οποίο δύσκολα θα μπορούσε κανείς να περάσει για θηρεύσιμο είδος και γι’αυτό θεωρείται ότι ο κυνηγός πυροβολούσε αδιακρίτως και χωρίς στόχο.

[tvxs.gr]


Share on Facebook