Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

3ο Διεθνές Συνέδριο ΕΕΔΣΑ



Το διεθνές συνέδριο διοργάνεται για 3η συνεχή φορά από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Η ΕΕΔΣΑ ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που σήμερα αριθμεί πάνω από 400 μέλη. Τα μέλη της Ε.Ε.Δ.Σ.Α. (Καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, στελέχη Υπουργείων και ΟΤΑ, μελετητές, κατασκευαστικές εταιρίες, Οικολογικές Οργανώσεις κ.α.) καλύπτουν όλο το πεδίο της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων.

Η ΕΕΔΣΑ είναι Εθνικό Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (International Solid Waste Association, ISWA).

Το 1ο Διεθνές συνέδριο της ΕΕΔΣΑ "Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη στον 21ο αιώνα", πραγματοποιήθηκε στις 28/2-1/3 του υπό την Αιγίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Το 2ο Διεθνές συνέδριο «ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»: ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΧΥΤΥ», πραγµατοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 3 & 4 Φεβρουαρίου 2006, στο Ίδρυµα Ευγενίδου με την συνεργασία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Η διήµερη εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των δηµόσιων και ιδιωτικών φορέων που ασχολούνται µε θέµατα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, καθώς και της παγκόσµιας επιστηµονικής κοινότητας, ενώ κεντρικός οµιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σταύρος Δήµας, Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

[http://conference-october2009.eedsa.gr/]




Share on Facebook