Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

"Η εποχή των ηλιθίων..." την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα



Καλώς ήρθατε στην εποχή των ηλιθίων! Ή, πώς η ανθρωπότητα δεν έκανε τίποτα για να σώσει τον πλανήτη όταν είχε την ευκαιρία!

Σε έναν κατεστραμμένο κόσμο από τις κλιματικές αλλαγές το 2055, ένας αρχειοθέτης (Πιτ Πόστλθγουεϊτ) ανατρέχει στα ιστορικά αρχεία του και προσπαθεί να κατανοήσει για ποιο λόγο η ανθρωπότητα δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές όταν είχε την ευκαιρία και το χρόνο να αντιδράσει. Η αναζήτηση τον οδηγεί στο κομβικό χρονικό σημείο του 2008-10, όταν η παγκόσμια πολιτική ηγεσία αγνόησε και τις τελευταίες προειδοποιήσεις της επιστήμης, λίγα μόλις χρόνια πριν το οικοσύστημα του πλανήτη κατρακυλήσει σε μία ανεξέλεγκτη πορεία χωρίς επιστροφή προς τις μεγάλες, μη-αναστρέψιμες, καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.

Οι κλιματικές αλλαγές έχουν καταστρέψει τον πλανήτη το 2055. Ο Πιτ Πόστλθγουεϊτ (Ο Τελευταίος των Μοϊκανών, Στο Όνομα του Πατρός) είναι ο ιδρυτής των Παγκόσμιων Αρχείων, μίας τεράστιας φουτουριστικής αποθήκης εγκατεστημένης στην Αρκτική θάλασσα (χωρίς καθόλου πάγο το 2055) η οποία διαφυλάσσει τα σπουδαιότερα ανθρώπινα επιτεύγματα, με την ελπίδα ότι ο πλανήτης θα γίνει κάποτε και πάλι κατοικήσιμος. Μέσα από την προβολή οπτικού υλικού από τη δική μας εποχή μας, η ταινία επικεντρώνεται κυρίως σε έξι πραγματικές ιστορίες που αναδεικνύουν τα διλήμματα της εποχής μας, αλλά και τους κινδύνους αν αγνοήσουμε τις υποδείξεις της επιστήμης και συνεχίσουμε στο δρόμο της μη-βιώσιμης ανάπτυξης.

[greenpeace.org/greece]


Share on Facebook