Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΣΕΒ: ολοκληρώθηκε το Συμπόσιο για το Νερό

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Παρασκευή οι εργασίες της 2ης ημέρας του Συμποσίου για το Νερό που διοργάνωσε το Συμβούλιο του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη στο Μέγαρο Μουσικής.


Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας ξεκίνησαν με την ομιλία του Mike Young, ομότιμου καθηγητή διοίκησης και οικονομικών του νερού στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία και διευθυντή του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος της Αδελαΐδας, ο οποίος μίλησε για τη «Διαχείριση της Λειψυδρίας σε έναν Κόσμο Συνεχών Αλλαγών: H περίπτωση της Αυστραλίας».
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Joaquim Poças Martins, καθηγητής περιβαλλοντικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Πόρτο και διευθύνων σύμβουλος της “Águas do Portò”, ο οποίος έδωσε διάλεξη με τίτλο: «Το Νερό και η Πόλη».

Για τη βελτιστοποίηση των αστικών δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης μίλησε ο Marc Edwards, καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής στο Κρατικό Πολυτεχνείο της Πολιτείας της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ..

Από την πλευρά του, ο Jürg Staudenmann, σύμβουλος διακυβέρνησης υδάτων του UNDP (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) στο Περιφερειακό Κέντρο της Μπρατισλάβα της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, αναφέρθηκε στη «Διακυβέρνηση των Υδάτων και τα Δικαιώματα Νερού».

Το συνέδριο έκλεισε με την ομιλία του Lucien Chabason, προέδρου του Blue Plan και διευθυντή του IDDRI (Institut du Dévelopment Durable et des Relations Internationales) στη Γαλλία, ο οποίος έθιξε το ζήτημα της διαχείρισης της ζήτησης νερού στη Μεσόγειο.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Διονύσιος Σιμόπουλος, Διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.


Το Διεθνές Συμπόσιο για το Νερό πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των χορηγών που είναι οι εταιρίες μέλη του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: ΔΕΗ, Raycap, Coca Cola 3Ε και Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
Σημειώνεται ότι το Διεθνές Συμπόσιο για το Νερό συνέπεσε με την έναρξη λειτουργίας της μοναδικής διεθνούς Έκθεσης «Νερό για όλους» της Cité des sciences et de l’ industrie, La Villette-Paris.

Η Έκθεση που φιλοδοξεί, μέσω μιας σειράς διαδραστικών εκθεμάτων, να ενημερώσει αλλά και να προβληματίσει τον επισκέπτη, θα φιλοξενηθεί από 21 Οκτωβρίου μέχρι 30 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την χορηγία του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και του Ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.



[econews.gr]

Share on Facebook