Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Διεθνές Συνέδριο για μια Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων


Ξεκινάει την Παρασκευή το διήμερο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με θέμα «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων: Στοχεύοντας σε μια Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων» στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει βήμα συζήτησης και διαβούλευσης ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους φορείς της κεντρικής και της τοπικής διοίκησης, για την προώθηση λύσεων ολοκληρωμένης & βιώσιμης διαχείρισης των αποβλήτων. Επιπλέον, το Συνέδριο εστιάζει στις αλλαγές που συμβαίνουν στο πεδίο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης των 27, κάτω από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τη διαχείριση των αποβλήτων και των φυσικών πόρων.

Οι ειδικά διαμορφωμένες θεματικές ενότητες του συνεδρίου καλύπτουν ευρέως το θέμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Στερεών αποβλήτων. Πιο αναλυτικά: ΦοΔΣΑ - Παρόν & Μέλλον, Περιορισμός Παραγωγής Αποβλήτων, Συλλογή - Μεταφορά – Μεταφόρτωση, Ανακύκλωση – Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης, Ενεργειακή Αξιοποίηση Απορριμμάτων, Τελική Διάθεση (ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ), Χρηματοδοτήσεις έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Συμμετοχή & Ευαισθητοποίηση Πολιτών, Διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων, Διαχείριση Αδρανών Αποβλήτων.


[zougla.gr]