Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Χάος στη χώρα λόγω της κακοκαιρίας


Χάος επικράτησε την Κυριακή στη χώρα λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων 


Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος, ταλαιπωρία για τους εποχούμενους με ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς και καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες ήταν το σκηνικό της Κυριακής λόγω των σφοδρότατων βροχοπτώσεων που έπληξαν τη χώρα.


Νεκρός βρέθηκε επιβάτης καταμαράν στον Παγασητικό, του οποίου το σκάφος ανατράπηκε από μπουρίνι, ενώ αγνοούμενος παραμένει, από το Σάββατο, ένας 46χρονος, πατέρας τριών παιδιών, του οποίου το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από πλημμύρα στην Πιερία.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του 46χρονου απέβησαν άκαρπες και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα πρωί με το πρώτο φως της μέρας.

Τα συνεργεία κατόρθωσαν να ανασύρουν το αυτοκίνητο του 46χρονου, που εντοπίστηκε στην κοίτη του ποταμού Αίσωνα, στην περιοχή της Νέας Εφέσσου, δίχως να βρουν ίχνη του άνδρα.

Στη Αθήνα καταγράφηκαν 36 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και άλλους χώρους, κυρίως στην Ηλιούπολη, τη Γλυφάδα, τα Λιόσια, το Περιστέρι και το κέντρο ενώ δεν έλειψαν και τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Περισσότερες από 50 ήταν οι εκκλήσεις για βοήθεια και στην Ημαθία.

Κλειστή λόγω υπερχείλισης χειμάρρου έμεινε επί ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο από κόμβο Κινέττας. Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκη στο ύψος των Τεμπών.

Οι βροχές και οι καταιγίδες προβλέπεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Για την υπόλοιπη χώρα, η ΕΜΥ προβλέπει παροδικές νεφώσεις, βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι από ισχυροί νοτιοανατολικοί θα γίνουν ανατολικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6.

[skai.gr]