Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Το ΕΒΕΘ για την προστασία του περιβάλλοντος

ebeth-environment-protection
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) έχει θέσει μια σειρά από στόχους για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».
Μεταξύ των βασικών στόχων του ΕΒΕΘ, όπως τονίζει η διοίκηση περιλαμβάνονται η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η φροντίδα της υγείας των εργαζομένων.
Τα τελευταία χρόνια, το ΕΒΕΘ συγκεντρώνει όλες τις ποσότητες χαρτιού από τα τμήματά του και τις παραδίδει, σε τακτά χρονικά διαστήματα,  στις αρμόδιες υπηρεσίες ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφατα ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία τη συλλογή αποβλήτων αμιαντοτσιμέντου, τη μεταφορά τους σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση και την τελική τους διάθεση.
Τα απόβλητα αμιάντου, βάρους 280 kg, βρίσκονταν στο κτίριο του ΕΒΕΘ στην πλατεία Μοριχόβου και στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, η διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφάσισε να απευθυνθεί, αναλαμβάνοντας το σχετικό οικονομικό κόστος, σε πιστοποιημένη εταιρία διαχείρισης αποβλήτων για την απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιαντοτσιμέντου.
Επίσης, από το 2005, το ΕΒΕΘ συνεχίζει την εφαρμογή του προγράμματος προληπτικού ελέγχου της υγείας των εργαζομένων του, έχοντας υπογράψει νέα σύμβαση με εταιρία παροχής υπηρεσιών υγείας για δωρεάν διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις του προσωπικού του Επιμελητηρίου.

[econews.gr]