Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ο Γύρος της Αθήνας την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

round-of-athens

Πρόσκληση σε όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες να συμμετάσχουν στον 26ο Γύρο της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, απηύθυναν σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Βασίλης Κικίλιας.
Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στους νέους ανθρώπους και τη Δύναμη της Ψυχής τους.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής ημέρας ήταν ο Βασίλης Δοσούλας, τον οποίο ο  Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης βράβευσε για την στάση ζωής του αλλά και την προσφορά του με τα μηνύματα που στέλνει στην ελληνική κοινωνία μετά την περιπέτειά του.
Ο  Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε για τη δύναμη της ψυχής που έδειξε ο Bασίλης Δοσούλας αλλά και την αμέριστη στήριξη των γονιών και των γιατρών του στη μεγάλη του προσπάθεια.
Τόνισε πως ο 26ος Γύρος της Αθήνας θα είναι ο πιο επιτυχημένος από όσους έχουν προηγηθεί, και, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
«Παρότι ζούμε σε μια εποχή, κατά την άποψή μου, λίγο άγονη από άποψη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όταν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι Έλληνες, που μπορεί λίγο να έχουν κοιμηθεί μέσα τους οι λέξεις φιλότιμο και συμπαράσταση – αλλά ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν – βλέπουν τέτοιες πρωτοβουλίες από όπου κι αν προέρχονται, αμέσως ανταποκρίνονται μαζικά με ενθουσιασμό. Και υπενθυμίζω ότι η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του κόσμου. Όσα λεξικά κι αν ανοίξετε, τη λέξη φιλότιμο δεν θα τη βρείτε μεταφρασμένη. Είναι χαρακτηριστικό δικό μας.
Πρέπει να σας πω ότι γενικά σε δράσεις που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη, έχουμε πάντα τον κόσμο δίπλα μας. Ο Γύρος της Αθήνας είναι μία άρτια διοργάνωση και εν αντιθέσει με άλλους, δεν ζητάμε συμμετοχή από κανέναν. Είναι με ιδίες δυνάμεις. Και θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, που είναι η μεγάλη δύναμη του Δήμου Αθηναίων στο κομμάτι, που λέγεται κοινωνική πολιτική, και για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Οι δράσεις μας στο κομμάτι αυτό δεν υπάρχουν στο σύνολό τους σε κανέναν άλλον Δήμο πρωτεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΟΝΑ Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε για άλλη μία φορά ότι «σημασία στο Γύρο της Αθήνας έχει η συμμετοχή. Γι αυτό και στο πρόσωπο του Βασίλη Δοσούλα διακρίνουμε τη δύναμη και τη θέληση κάθε συμμετέχοντα στη διοργάνωση. Ο Βασίλης αποτελεί πρότυπο ζωής για όλους μας και κυρίως για τα νέα παιδιά». Αναφερόμενος στο Δήμαρχο Αθηναίων υπογράμμισε ότι «ο Νικήτας Κακλαμάνης δίνει μεγάλο βάρος σε τέτοιες διοργανώσεις διότι πιστεύει στο τρίπτυχο πολιτισμός, αθλητισμός και κοινωνική αλληλεγγύη».
Εμφανώς συγκινημένος, ο Βασίλης Δοσούλας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων και σημείωσε ότι το δικό του μότο για την ζωή είναι: «Χαλαρά και με πάθος. Με πείσμα και με δύναμη».
Παρόντες στη Συνέντευξη Τύπου ήταν και οι δύο θεράποντες γιατροί του Βασίλη Δοσούλα, ο Διευθυντής της Μικροχειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Δημήτρης Ευσταθόπουλος και η επιμελήτρια Α’  της Β’ Μικροχειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Γιώτα Αρεταίου.
Η εκκίνηση του 26ου Γύρου της Αθήνας θα δοθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Κοτζιά στις 10.00 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει και η εκκίνηση για τα ΑμεΑ στην Πλατεία Μοναστηρακίου.
Σημεία εγγραφών:
Σε όλους τους χώρους του Ο.Ν.Α. (πολιτιστικά κέντρα, Κλειστά γυμναστηρια, Αθλητικά κέντρα, Κολυμβητηρια)
Στα γραφεία του Ο.Ν.Α. (Σατωβριάνδου 20, 104 32 Αθήνα, Τηλ.210-5284816-7)
Σε όλα τα ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) του Δήμου Αθηναίων
Πληροφορίες : Στα 7 δημοτικά διαμερίσματα


[econews.gr]