Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Μπιρμπίλη: "Όσοι ρυπαίνουν θα πληρώνουν πρόστιμα"

Στα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνται σε διάφορες περιοχές αναφέθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος

 
Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη

Όσοι ρυπαίνουν περιοχές, θα καλούνται να πληρώνουν για την πρόληψη και την αποκατάσταση της περιοχής. Αυτό τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη αναφερόμενη στα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνται στον Ασωπό, τον Κορινθιακό και Μαλιακό Κόλπο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, μιλώντας σε σχετικό Φόρουμ.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Σταύρος Δήμας σημείωσε ότι η παραβίαση της προστασίας του περιβάλλοντος είναι πλέον ποινικό αδίκημα. Πρόσθεσε ότι τα κράτη μέλη έχουν προθεσμία έως το Σεπτέμβριο του 2010 να ενσωματώσουν την οδηγία για την ποινικοποίηση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων στο εθνικό τους δίκαιο.

Η ικανοποίηση των υδατικών αναγκών της Θεσσαλίας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση ανέφερε η υπουργός Περιβάλλοντος στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση δύο βουλευτών της ΝΔ για το θέμα του Αχελώου.

Μαργαρίτα Καραβασίλη στο ΣΚΑΪ
Εντός του 2010 θα έχει χωροθετηθεί το βιομηχανικό πάρκο των Οινοφύτων, δήλωσε στο ΣΚΑΪ η Μαργαρίτα Καραβασίλη ειδική γραμματέας επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Όπως είπε σκοπός του υπουργείου δεν είναι να λάβει λουκέτο στις επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε πως η πολιτική "ο ρυπαίνων πληρώνει" δεν σημαίνει ότι οι ρυπαντές θα μπορούν να εξαγοράσουν το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Για τον Ασωπό τόνισε πως στόχος είναι η οριοθέτηση και η ανάπλαση του ποταμού και η δημιουργία εγκεκριμένης βιομηχανικής ζώνης.

Επιφυλακτικός ως προς τη λήψη μέτρων εμφανίστηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γαβριήλ, αφού όπως είπε κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει παραπεμφθεί για το εξασθενές χρώμιο.

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του επιτρόπου Σταύρου Δήμα μιλώντας στο σταθμό μας προέβλεψε πως η Ελλάδα θα πληρώσει πολλά πρόστιμα. 
 
[skai.gr]