Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ο Δήμαρχος Αθηναίων για το πάρκο Ριζάρη

athens-mayor-park-rizari

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.  Το πάρκο της Ριζαρείου, ιδιοκτησίας μέχρι το 2007 της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.), με ενέργειες του Δημάρχου κ. Νικήτα Κακλαμάνη πέρασε στα «χέρια» της πόλης.
Με την γενναία χορηγία του «Ιδρύματος Πατέρα» και των ανθρώπων του Δήμου μας, ένα πανέμορφο πάρκο 15 περίπου στρεμμάτων άνοιξε τις πόρτες του, το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες  της πόλης μας.
Ένα πάρκο, που μαζί με τον υπό διαμόρφωση χώρο πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο και αυτόν του Λυκείου του Αριστοτέλη, αποτελούν όλα μαζί μια τριλογία πολιτιστικού και περιβαλλοντολογικού περιπάτου.
Στο πάρκο της Ριζαρείου φυτεύτηκαν 10.000 τ.μ. πρασίνου με 98 δέντρα, 406 θάμνους και 9.000 τ.μ. χλοοτάπητα, τοποθετήθηκαν  τρία πανέμορφα γλυπτά ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, («Μαζικοποίηση» - γλύπτη Γ. Λάμπρου, «Πλαστικό όραμα» - γλύπτη Γ. Καλακαλά και «Σύνθεση» - γλύπτη Χ. Καπράλου), διαμορφώθηκαν διάδρομοι περιπάτου σε 3.000 τ.μ. και φωταγωγήθηκε το σύνολο του πάρκου με 130 φωτιστικά.
«Θερμές ευχαριστίες στον φίλο μου κ. Ν. Πατέρα, Πρόεδρο του Οικογενειακού του Ιδρύματος, αλλά και στους ανθρώπους του Δήμου, που συνετέλεσαν στην επιτυχημένη αυτή ανάπλαση», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

[econews.gr]